Elhunyt Pór László

 

A Hagyományőrző Bizottság, illetve a Bajnokok és Mesteredzők Klubja felhívással fordul azon birkózó-klubokhoz, amelyek sokat tehetnek azért, hogy – többek között – a korábbi idők nagyságainak életét megkönnyítsék.

 

SEGÍTSÉG

Időről-időre hallunk olyan híreket, melyek értelmében az egykor birkózóként, edzőként, avagy éppen szakosztályi mindenesként sokat tettek a Magyar Birkózó Családért. Amint azt az 1989. októbere és 1992. december 31. között szövetségi kapitányként 27 világversenyes medáliát “termelt” – közte: két-két olimpiai, vb- és Eb-aranyérem - Szőnyi János mesteredző elmondta honlapunknak: arra bátorít minden, az országban birkózó szakosztállyal rendelkező klubot, hogy gondoljanak az idős, elesett birkózókra, akik betegséggel, vagy éppen a mindennapos megélhetés nehézségeivel küszködnek, és segítsék őket.

A szövetség e két bizottsága nevében kérem, ahol például birkózók, egykori, a sportágban dolgozó tisztségviselők elhanyagolt sírjait látják, próbáljanak segítő szívvel és kézzel fellépni – jelentette ki Szőnyi János. – Meglehet, esetleges korábbi sérelmek miatt néhányan távol kerültek a birkózástól. Nos, őket arra kérem, térjenek vissza közénk. Mondhatnám úgy is: hozzátok vissza nagyjainkat! És ha nem találják ennek módot, hívják a Hagyományőrző Bizottságot, illetve a Bajnokok és Mesteredzők Klubját.