VI. Nagy Sportágválasztó június 10-én!

 

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a Kecskeméti Város Közgyűlése Sport Munkacsoportjával együttműködve rendezi meg 2016. június 10-én a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót.

 

A rendezvény helyszíne a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornaterme és kültéri sportpályája, ahová ingyenesen lehet kilátogatni.

Az iskolák számára a szervezett program 9 – 16 óra között lesz. 11 órakor kerül sor, várhatóan mint egy 1500 gyerek részvételével a rendkívül látványos Nagy Testnevelésóra megtartására, amely a tavalyi évben is hatalmas sikernek örvendett. Ezután 11:30-kor lesz az ünnepélyes megnyitó. A megnyitón részt vesz Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Leviczky Cirill sportért felelős bizottsági elnök és Bogasov István Sport Munkacsoport vezetője.

Terveink szerint mintegy 30 sportág, és ahhoz tartozó egyesület fog megjelenni egy időben. Az esemény keretében egy-egy sportág meg tudja szólítani a gyerekeket. Teret, lehetőséget tudunk nyújtani a kecskeméti kluboknak, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat.Versenyt írunk ki az iskolák között, amely elsősorban a mozgósításról szól. A megjelenő iskolai létszám alapján az oktatási intézmények értékes sporteszköz díjazásban részesülnek.

Az előző kecskeméti sportágválasztók hagyományt teremtve megalapozták mind színvonalában, mind programjában, mind a részvevők számában a következő évek a rendezvényét. Úgy gondoljuk, hogy e rendszeressé váló rendezvény a sportolás, a szabadidő hasznos eltöltésén túl, nagyon sokat tud segíteni a kirekesztés megszüntetése, illetve a tolerancia erősítése területén is.

A rendezvény legfrissebb információiról itt lehet értesülni.

Kapcsolódó dokumentumok