Lezárult a HISZEK Benned Sport Program II.

 

A kecskeméti pályázók közül csaknem mindenki nyert a HISZEK Benned Sport Program II. alprogramjában, így az első alprogrammal kiegészülve városunkba összesen mintegy 12 millió Ft került különféle sportszervezetekhez. Ez az összeg a VTP sportalapjának több, mint 40 %-a!

 

Országszerte közel 370 egyesület 1,5 milliárd Ft-tal pályázott a 150 milliós keretre, vagyis 10-szeres volt a túljelentkezés. A támogatási javaslatokat a Sportegyesületek Országos Szövetsége /SOSZ/ tette meg, melyet a Sport államtitkárság kisebb módosításokkal elfogadott. A SOSZ folyamatos lobbijának, és a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően a Sport államtitkárság várhatóan hamarosan kiírja a következő pályázatot is, sőt még nagyobb keretösszeget is kilátásba helyeztek.

Bár a Tao-s sportágakhoz képest más sportágakban óriási az állami támogatás elmaradása, mégis üdvözlendő, hogy elindult egy kis és közepes sportszervezeteket támogató folyamat. Illetve a program nem csak tényleges anyagi segítséget jelent a kluboknak, de jelzés is, hogy a kisebbek munkáját is elismerik, szükségét látják működésüknek.

A nyerteseknek gratulálunk! Akik nem pályáztak, de szeretnének a jövőben, azok keressék bizalommal Ujhidy Tibort.

Természetesen a Szolgáltató SOSZ szakmai tanácsadói program bővül és megy tovább. Információkat, elérhetőséget a www.sosz.hu honlapon lehet találni.

Illetve folyamatosan jelennek meg sporttal kapcsolatos pályázatok a www.sosz.hu, a www.kecsosz.hu, és a www.kecsoszsport.hu honlapokon. A folyamatosan frissülő tartalmakért látogasd rendszeresen az oldalakat!